Performance Max: novi trendi v Google oglaševanju

Performance Max: novi trendi v Google oglaševanju

Deli blog:

Na področju digitalnega marketinga se ves čas dogajajo spremembe in najbolj uspešni so tisti, ki so jim pripravljeni slediti in se nanje tudi prilagoditi. Eden izmed vse bolj porajajočih se trendov, ki odmeva v prostoru digitalnega marketinga je tudi vse večja usmerjenost v avtomatizacijo na vseh področjih, vključno z oglaševanjem. Nove smernice za oglaševanje je z lansiranjem nove in edinstvene vrste oglaševalskih kampanj Performance Max vpeljal tudi Google.

Kaj pa to pomeni za oglaševalce in podjetja, ki se poslužujejo Google oglaševanja? 

Poglejmo si najprej, kaj sploh so Performance Max oglaševalske kampanje.

Kaj so Performance Max oglaševalske kampanje?

 

Performance Max oglaševalske kampanje predstavljajo nov tip Google oglaševalskih kampanj, ki so bile prvič vsem oglaševalcem predstavljene novembra 2021 po letu testiranja beta verzije. 

Gre za vrsto kampanj, ki omogoča oglaševalcem, da ustvarijo in optimizirajo eno samo oglaševalsko kampanjo na več kanalih Googlovega ekosistema. Google tako preko umetne inteligence z eno kampanjo združuje več oglaševalskih platform in poskrbi za maksimalen izkupiček pri oglaševanju glede na sredstva, ki jih ima na razpolago.

Namen Performance Max oglaševalskih kampanj je, da vam pomagajo poiskati več potencialnih kupcev na vseh Googlovih oglaševalskih kanalih, vključno z Youtubom, Google Display oglasi, Search in Discover oglasi ter Gmailom in zemljevidi.

Kaj to pomeni za oglaševalce?

 

Z vzpostavitvijo Performance Max oglaševalskih kampanj je Google želel predstaviti najpreprostejši avtomatiziran način za doseganje več kanalov v eni sami oglaševalski kampanji, kar precej poenostavi upravljanje oglaševalskih kampanj.

Ampak, kaj pa to pomeni za delo oglaševalcev?

Oglaševalec Googlu ponudi vhodne podatke, ki so primerni za vsak kanal, vključno s kreativami, naslovi in opisi oglasa, ta pa potem s pomočjo strojnega učenja optimizira oglase in za vas najde najboljše poti do tega, da potencialni kupec klikne na oglas in opravi nakup.

Na eni strani Google z umetno inteligenco in avtomatizacijo spreminja naravo dela oglaševalcev. Gre za premik iz operativnega dela na oglasih v vsakem koraku oglaševanja, do večje vloge oglaševalcev pri analiziranju in tehničnem delu oglaševanja, kot npr. sledenju konverzijam.

Na drugi strani pa s Performance Max oglaševalskimi kampanjami poudarja pomembnost določenega znanja in sposobnosti Google oglaševalcev. Tako je poleg tehničnega dela oglaševanja ključna tudi ustvarjalnost in osredotočenost na ustvarjanje kreativ, ki bodo zares privlačne za ciljno skupino.

Zakaj uporabljati Performance Max kampanje?

 

Da smo lahko uspešni, se moramo kot podjetja in oglaševalci konstantno prilagajati novim trendom v digitalnem marketingu. Odločitev za uporabo novih produktov in orodij ter njihova integracija v naše delo pa je lahko včasih naporna, saj v poplavi informacij težko izluščimo, katere so prednosti teh orodij in produktov za naše podjetje. 

Zato smo izluščili 3 ključne točke, kako vam lahko nov tip oglaševalskih kampanj Performance Max pomaga pri doseganju še boljših rezultatov z oglaševanjem:

1. Doseganje nove ciljne publike

Vaši marketinški in prodajni cilji so ključno vodilo Googlovih oglaševalskih kampanj. S pomočjo strojnega učenja Google prepozna ustrezne potencialne stranke za vaše produkte ali storitve na podlagi njihovih interesov, lokacije in vedenja. Ker s pomočjo Performance Max oglaševalskih kampanj ciljate uporabnike na vseh Googlovih oglaševalskih platformah, tudi tistih, ki jih morda prej še niste izkoristili, lahko Google sedaj s pomočjo umetne inteligence, vhodnih podatkov in vaših ciljev zazna nove kanale, ki bi lahko bili za vas izjemno uspešni. Tako lahko hitro dosežete nove ciljne publike in širite svojo prepoznavnost.

2. Natančno in napredno targetiranje vaših kupcev za večjo uspešnost kampanj

Za še boljšo uspešnost Google oglaševanja, Google ponuja tudi najnovejše algoritme in signale občinstva z namenom doseči vaše idealne stranke v pravem trenutku na pravem mestu. Signali občinstva vam omogočajo dodajanje predlogov za vaše ciljne publike, ki pomagajo algoritmu, da kar se da najbolje optimizira targetiranje in oglase za dosego vaših ciljev.

3. Avtomatizirano prikazovanje oglasov za najvišjo konverzijo

Google v sklopu Performance Max oglaševalskih kampanj avtomatsko izbira različne oglase in prikazuje najbolj uspešne na najbolj uspešnih kanalih glede na rezultate in konverzijo. Tako kot je cilj oglaševalcev povišati konverzijo, je cilj Googla optimizirati oglase za najboljše rezultate in najvišjo konverzijo.

Prednosti in slabosti Performance Max oglaševalskih kampanj

 

Tako kot z vsakim relativno novim orodjem, je tudi s Performance Max kampanjami tako, da imajo svoje prednosti in slabosti.

Ključne prednosti Performance Max oglaševalskih kampanj:

– Celostno oglaševanje – doseganje več kanalov z eno oglaševalsko kampanjo

– Enostavnejša nastavitev in upravljanje kampanj

– Avtomatizirano optimiziranje kampanj za dosego ciljev

Ključni slabosti Performance Max oglaševalskih kampanj:

– Manj vpogleda v doprinos posameznega oglaševalskega kanala in s tem manj nadzora nad kampanjami

– Manj podrobna analiza podatkov s strani Googla

Google z vsakim novim produktom močno spreminja področje digitalnega oglaševanja in Performance Max oglaševalske kampanje niso nobena izjema. Kljub nekaterim slabostim tovrstnih kampanj, je sedaj pravi čas za pogovor o tem, kako lahko vaše podjetje izrabi Performance Max oglaševalske kampanje sebi v prid in tako doseže še boljše rezultate z Google oglaševanjem. Navsezadnje je potrebno poudariti, da so najuspešnejši tisti, ki se znajo prilagoditi spremembam. 

 

Bi tudi vi radi stopili v korak s trendi Google oglaševanja? Naša Dinetixova ekipa je pripravljena, da vam pomaga pripraviti najučinkovitejšo strategijo za realizacijo Performance Max oglaševalskih kampanj in drugih učinkovitih strategij za oglaševanje.